Selasa, 17 November 2009

TABIKA KEMAS bakal diwujudkan 2010Salam 1Malaysia. 

Hasil usaha JKKK Btg Benar serta kerjasama daripada Persatuan Penduduk Perdana College Height & KRT Country Height, Pajam, pada Januari 2010 ini bakal diwujudkan sebuah lagi Tadika KEMAS didalam khariah Btg Benar. Lokasi untuk permulaan ini ialah di kawasan Pangsa Pajam kerana penempatan tetap akan disusuli kemudian kerana belum ada lokasi yang bersesuaian untuk didikan Tadika KEMAS ini.


Walaubagaimanapun, watikah penubuhan Tadika KEMAS ini telah diberikan oleh Pegawai KEMAS Parlimen Seremban iaitu Tuan Hj. Ali b. Abd. Majid. Hal ini menunjukkan komited serta kesungguhan yang tinggi serta kerjasama yang erat telah berjaya dicantumkan bagi mewujudkan Tadika ini demi pendidikan awal persekolahan anak-anak kita terutamnya di dalam khariah Batang Benar ini.Untuk urusan pendaftaran, telah dibuka. Walaubagaimanapun, segala urusan pendaftaran terpaksa dijalankan melalui Tadika KEMAS Batang Benar kerana kawasan baru ini masih belum sempurna kemudahan untuk urusan pendaftaran. Diharap, semua ibu bapa di kawasan Pangsa Pajam dan Perdana College Heights gembira dengan usaha ini.


Pada 22hb November 2009 yang lalu, Tuan Hj Ali b. Abd Majid telah memberikan taklimat yang serba lengkap bagi memaklumkan kdp ibu bapa / penjaga mengenai penubuhan Tabika KEMAS ini. Secara tidak langsung dapat memberikan gambaran jelas kpd ibu bapa mengenai hasrat murni jawatankuasa penaja dalam hal pembangunan pendidikan awal persekolahan anak-anak di kawasan sekitar.Sekian, harap maklum.

Tiada ulasan: